Верді, так, той самий Джузеппе Верді, був не тільки великим композитором, але ще вивчав землеробство і виноробство, розводив коней, влаштував у маєтку власну молочну ферму. Маєток в надлишку забезпечував господарів усим, що вони потребували, включаючи виробництво улюбленого сиру композитора - пармезану. Господарів відрізняло відкрита гостинність, а деякі з близьких друзів жили в маєтку тижнями. Іноді композитор сам ставав до плити, щоб приготувати свою улюблену різотто з шафраном, в решту часу його кулінарні ідеї втілювала в життя кухарка.
Великий друг Верді, художник-карикатурист і композитор Мельхіор Дельфіко, одного разу зобразив композитора на кухні за приготуванням різотто.
На самому піку слави Верді переїхав у провінцію. Він придбав віллу Сант'Агата і ділянку землі. Тут великий композитор організував ... зразкове господарство. Частину свого володіння він перетворив на парк, для якого збирав рідкісні ботанічні зразки з усього світу. У пам'ять про свої опери композитор любив саджати дерева. Так, на честь "Ріголетто" був посаджений платан, дуб - на честь "Трубадура", а на згадку про "Травіату" - плакуча верба.
З матеріалів сайту: http://www.muz-urok.ru/inter_fakt.htm?page=5&ind=1&s=1
Комментариев нет:
Отправить комментарий